Let´s find some beautiful place... and stay there

tiistai 29. huhtikuuta 2014


Ajattelin avata taas matka-arkistoani näin kesän lähestyessä ja tehdä pienen matkamuistelon viime kesään ja ihanalle Santorinille... :)


Olen kirjoittanut matkapostauksen aiemmin Pariisista ja Alpeista, löydät linkit niihin tästä: Pariisi Vol. 1, Pariisi Vol. 2, Pariisi Vol. 3Huipulle ja takaisin.

Elokuussa 2013 vietimme siis viikon Pariisissa, josta lensimme suoraan Kreikkaan, Santorinin saarelle. Santorini on aivan käsittämättömän kaunis paikka. <3 Vietimme saarella viikon ja suosittelen ehdottomasti paikkaa kaikille.
Vietimme viikon Firassa (paikallisittain Thira), joka on myös siis saaren pääkaupunki. Fira sijaitsee kalderan rinteellä, joten kaupungista on upeat maisemat, mutta samalla tietenkin korkeuserotkin on suuret, joten kiipeämistä riittää.. ja hyvää jalkatreeniä! :) Firassa ei ole hiekkarantoja juuri sijaintinsa vuoksi, mutta useat hotellit on varustettu uima-altailla, joihin paistaa kuumaakin kuumempi aurinko aamusta iltaan ja näkymät altaalta on henkeäsalpaavat, joten ei huonompi vaihtoehto sekään. Lupaan sen! :) Kesällä saarella on muutenkin sään puolesta lähes taattu aurinko aina, viikon aikana ei näkynyt yhtäkään pilveä taivaalla.. ja lämpotiloista ei varmaan tarvitse edes mainita. <3

Kaupungin edustalla on loistoristeilijät tuttu näky ja sen vuoksi saaren shoppailuvalikoimakin oli selkeästi merkkituotteita ja kallimpaa, mutta kaupungista löytyi myös kauppoja edullisimmilla hinnoilla.

Kaupunkihan on niin pieni, että hotellin sijannilla ei oikeastaan ole merkitystä. Tietenkin joistakin hotelleista näkymät ovat kuitenkin paremmat kuin toisista. Hotellivalintamme osui aivan nappiin. Panorama studios & suites oli palvelultaan, näköalaltaan ja siisteydeltään todella hyvä hotelli, jossa ei ollut oikeastaan mitään moitittavaa. Suosittelen hotellia lämpimästi! :)Hotellin uima-allas alueHotellihuoneestamme näkymää

Yhdet portaat hotellillamme.. ja tälläisiähän siis riitti koko kaupungissa!

Hotellilla oli herkulliset salaatit ja kreikkalaista salaattia tulikin puputettua aika kiitettävästi. :)

Firan kaupunkia...Firassa sai syödä tälläisissä maisemissa... <3

juoda tälläisiä margaritoja... :)

pitää seuraa aaseille, siis niille eläimille... :D Ja niitä oli paljon!


Vuokrattiin myös mönkijä pariksi päiväksi ja saarihan on niin pieni, että sen kiertää melkeinpä päivässä. Me kiersimme tarkoituksella saaren parissa päivässä ja suosittelen ehdottomasti tekemään saarikierroksen koska saaren näkee kokonaisuudessaan niin helposti. :) Tasaisemmalla Kamarissa sijaitsevat hiekka- ja pikkukivirannat. Matkakohteista Firassa ja Oiassa on ehdottomasti upeimmat näkymät, koska ne sijaitsevat korkeammalla kuin Kamari, mutta samalla Firassa ja Oiassa on tietenkin sitä kiipeämistä. Mutta se kannattaa ottaa vaan hyötyliikuntana! :) Oiassa sanotaan olevan kauneimmat auringonlaskut, mutta Fira ei tässä kisassa todellakaan hävinnyt Oialle... joka ilta katsoimme hotellillamme Firassa, kun aurinko laski punaisena upeaan taivaanrantaan. :)Kaukana rannalla Kamari

Kamarin rantaa.
Rannalla oli mustaa laavahiekkaa, joka oli muuten erityisen kuumaa, auuuuh! :D Jos istui pyyhkeen päällä hiekalla, kuumuus tuntui pyyhkeenkin läpi...

Rantakatua Kamarissa

Pysähdyttiin saarikierroksella matkan varrella erääseen näköala-ravintolaan. :) Ollaan matkalla tässä siis katsomaan majakkaa saaren toiseen päähän.

Samainen ravintola

Maisemia matkan varrelta saarikierroksella.


Käytiin myös kuuluisalla punaisella rannalla, jossa siis punaista hiekkaa.. kuten kuvasta näkyy. :)

Oian kaupunki (paikallisittain Ia). Oia sijaitsee saaren toisessa päässä, kun taas toisessa päässä oli se majakka. Fira jää suunnilleen saaren keskiosan paikkeille.

Oia

Oia

Oia


Auringonlasku Firassa


SANTORINI <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground