Lohi-avokadosalaatti

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014


Hypistelin varmaan kymmeniä kertoja Safkaa - kirjaa, siis sitä ensimmäistä, kauppojen hyllyillä ja ihastelin kuinka yhdessä ruokakirjassa voi olla niin monta hyvältä vaikuttavaa reseptiä jo pienellä silmäyksellä. Mutta jostain kumman syystä tämä blondi jätti kirjan aina vaan sinne kauppaan.. Täytyypä sanoa ettei kovin oo älyllä pilattu tämä nainen.

Mutta nyt LOPULTA sain sen hommattua, mahtavaa! Ja samantien lähti yksi resepti kokeiluun! Ja ei, se ei ole se avokadopasta. Vaikka senkin aion joku päivä testata, no tietysti. :)


Joten lähdinpä ostamaan sitten aineksia kaupasta, ja joo muitakin ruokajuttuja. Ja meni muuten ihan nappiin...




Jooo-oooh ei TODELLAKAAN oo älyllä pilattu tää nainen.. Ihmettelinkin kassalla isohkoa loppusummaa. Jep ens kerralla voisin sitten tarkistaa hedelmien punnituslaput jo heti punnitsemisen jälkeen. Siinäpä tavoitetta :D Mutta toi saattoi olla alitajuistakin.. ehkä mä oikeasti halusin munkkia ja omenaherkkuwieneriä.





LOHI-AVOKADOSALAATTI WASABIKASTIKKEELLA
Alexander ja Hanna Gullichsenin kirjasta Safkaa - Parempaa arkiruokaa


erilaisia salaatteja ja tuoreyrttejä, esim. rucolaa, basilikaa, pinaattia
(käytin jääsalaattia ja rucolaa)
kurkkua, porkkanaa
kurpitsansiemeniä
suolaa, mustapippuria
0,5rkl riisiviinietikkaa per annos (itse käytin sitruunaöljyä ja se sopi salaattiin oikein kivasti)
avokadoa
muutama lastu garia (sushi-inkivääriä)
n. 120g lohta (per ruokailija) vajaan sentin paksuisina siivuina

WASABIKASTIKE: (8 annosta)
1/2 sitruuna
1/2tl suolaa
1 tuubi (45g) wasabia
1dl rypsiöljyä

Pese ja kuivaa salaatit. Leikkaa kurkusta ja porkkanasta juustohöylän avulla pitkittäisiä siivuja. (Itse tein porkkanoista vain todella ohuita suikaleita) Paahda kurpitsansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla ja suolaa ne. Puolita avokado, ota kivi pois, ujuta lusikka kuoren ja hedelmälihan väliin ja poista sisus varovaisesti, siivuta.

Tee salaattipeti lautaselle, sekoita joukkoon suola, mustapippuri ja riisiviinietikka. Lisää kurkku, porkkana, kurpitsansiemenet, inkiväärilastut ja avokado. Mausta ruokalusikallisella wasabikastiketta.

Kuumenna paistinpannu savuavan kuumaksi, ripottele pannulle suolaa ja aseta lohet pariloitumaan suolan päälle. Paista noin minuutti per puoli ja nosta lohet kruunaamaan annos. :)




Täytyy sanoa, että salaatti oli taivaallisen hyvää, suoraan sanottuna koukuttavaa! Ja ihanan erilaista. :) Pidin erityisesti siitä, että salaatti ja kastike molemmat oli helppo tehdä ilman suurempia kikkailuja.

Wasabikastiketta tein kahdelle hengelle hieman alle puolikkaan annoksen tuosta ohjeesta ja kastiketta jäi kyllä yli melkolailla, vaikka seuraavanakin päivänä tuli syötyä samaista salaattia. Laitoin salaattiin kastiketta myös vähemmän kuin ohjeessa luki (ohjeessahan on ruokalusikallinen) ja silti se antoi juuri sopivasti, ellei täydellisesti, potkua salaattiin. Ohjeen mukainen määrä olisi ehkä voimakkuudellaan vienyt makua jo muusta salaatista, ainakin minun mielestäni. :) Mutta nam, mitä kastiketta ja salaattia!

Suosittelen siis kokeilemaan! Ja tarkastamaan hedelmien punnituslaput heti jo ruokakaupassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground