Ravintola Bronda

torstai 17. huhtikuuta 2014


Nautin hyvästä ruuasta ja on ihanaa käydä kokeilemassa uusia ja vanhojakin ravintoloita. Haluan kuitenkin painottaa, että hyvä ruoka tarkoittaa minulle myös kotiruokaa. Hyvin tehty kotiruokakin voi olla ja ON herkullista ja makuhermoja hivelevää. :) Rakastan ruoanlaittoa, mutta on ihanaa käydä välillä hemmottelemassa itseään hyvässä ravintolassa kekseliäiden kokkien tekemällä maukkaalla ruoalla. :)

Joten kävimmepä syömässä Tomi Björkin ja Matti Wikbergin uusimmassa ravintolassa, Brondassa, joka avattiin maaliskuussa 2014. Tuore tapaus siis! Ravintola on Björkin ja Wikbergin viides, ja olenkin kaikkien ruokalistoja käynyt testailemassa, paitsi heidän Tukholmassa sijaitsevaa ravintolaa, tosin se on Farang joka siis löytyy myös Helsingistä. :) Kaksikollahan on entuudestaan Helsingissä ravintolat Farang, Gaijin ja Boulevard Social.


Bronda sijaitsee Eteläesplanadilla. Ruokalista painottuu vahvasti Eurooppaan, erityisesti Espanjaan, Italiaan ja Ranskaan. Listalla on paljon klassikkoruokia ja kotimaiset raaka-aineet on vahvasti esillä.
Pöytävaraus on kyllä ihan pakollinen, olimme siellä siis keskiviikko-iltana ja paikka oli aivan täynnä! Jollakin ihmeen tuurilla saatiin pöytä varattua vaikka tehtiin varaus vasta paria päivää aikasemmin, luultavasti saatiin siis viimeinen vapaa pöytä. :)


Suosittelen ehdottomasti tämän tyyppisissä ravintoloissa ottamaan aina maistelumenun. Niistä saa niin paljon enemmän irti ja ruokalistan antimista paremman käsityksen. Maistelumenussa kun tulee useampi ruokalaji, niin myös annokset ovat pienempiä (joukossa on kyllä isompiakin annoksia). Mutta ei Brondastakaan tarvinnut lähteä nälkäisenä pois vaan oli juuri sopivan tyytyväinen olo masussa. :)


Ravintolaan kuuluu myös loungebaari ja kokonaisuutena ravintola on tyylikäs. Asiakaskunta oli ainakin keskiviikko-iltana enimmäkseen pukumiehiä ja -naisia. Lienekö sijainnilla sitten vaikutusta asiaan. :) 
Mutta sitten siihen ruokaan... ravintoloitsijakaksikko edelleen yllätti positiivisesti jännittävillä ja hyvin toimivilla makuyhdistelmillä, mutta täytyy myöntää, että valitettavasti taso on kuitenkin laskenut verrattuna ensimmäisiin ravintoloihin Farangiin ja Gaijiniin. Valitsemamme ruokamenu (Menu Esplanad) ja siihen valikoitu viinimenu oli kokonaisuutena ihan onnistunut, erityisesti alkuun tarjotut valkosipuli-katkaravut ja härkätartar olivat erinomaisia. Siis ERINOMAISIA. :) Ainoa miinus oli, että kaunis ja pieni härkätartar-annos piti jakaa kahden hengen kesken. Ns. pääruoat menussa olivatkin sitten yllättävän tavanomaisia, erityisesti leivitetty possunkyljys oli kuin huoltoasema-pihvi. Valitettavasti. Tämä oli iso iso yllätys BW-ravintolassa. Pääruoat olivat kyllä syötäviä, mutta eivät ravintoloitsijakaksikon odotettua tasoa. Jälkiruokana oli sitten tiramisu, joka olikin taas aivan taivaallista. Vesi nousee edelleen kielelle pelkästä ajatuksesta. :)


Valkosipuli-katkaravut, nam :)

Tiramisu, NAM!! :)

Toisen miinuksen joutuu antamaan siitä, ettei lautasia vaihdettu aterioiden välillä, vasta viimeiseen pääruokaan. Voi olla, että nyt monen mielestä tästä asiasta välittäminen on turhaa snobistelua (onko toi edes sana :D ), mutta mielestäni tämän tasoisessa ravintolassa puhtaista lautasista kuuluu mielestäni ehdottomasti huolehtia aterioiden vaihtuessa. Ja muiden antamia arvosteluja lukiessani (eat.fi-sivustolla) huomasin, ettemme olleet näiden mielipiteiden kanssa yksin. Huh. :D
Tarjoilijat kertoivat annoksista ja viineistä samalla ammattitaidolla kuin muissakin BW-ravintoloissa.
Mutta pitää myöntää, että BW-ravintoloista suosikkini ovat edelleen siis aasialaiseen ruokaan painottuvat Farang ja Gaijin. Niitä suosittelen täydellä sydämellä. :) Toivonkin nyt ettei Björkin ja Wikbergin muista ja mahdollisista uusista ravintoloista ala pikkuhiljaa tulla vahingossakaan liian liukuhihna-meininkiä... Bronda ei vielä sellaista ollut, mutta suunta saattaa olla valitettavasti hieman sinnepäin.

Tykkään edelleen kuitenkin Tomi Björkin ja Matti Wikbergin kekseliäisyydestä ruoanlaitossa, ei siitä pääse mihinkään. :)Ja anteeksi muutamien kuvien huonompi laatu, ravintolassa tuli enemmän keskityttyä tosiaan nauttimaan ruoasta. :)

Hyviä ravintolavinkkejä otan muuten aina ilomielin vastaan!!

Ihanaa pääsiäistä kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground