Hip hei kotitreenin iloa!

lauantai 19. huhtikuuta 2014


Tällä kertaa oma pääsiäiseni menee työn merkeissä. Joten ehkä siitä johtuen myös pääsiäisen postausaiheeni on hieman erilainen eikä niin pääsiäiseen liittyvä. :)

Liikunnan ilon löysin tosissaan joskus muutama vuosi sitten ja siitä on tullut aikalailla elämäntapa. Sen myötä myös terveellisempi syöminen tuli väistämättäkin osaksi arkeani. Ja nämä kaikki sen vuoksi, että huomasin voivani ja jaksavani niin paljon paremmin. :) Olo on kevyempi vaikka herkuttelisikin välillä, mahtavaa! Saa siis hyvällä omallatunnolla mässäillä välillä niitä irtiksiä, joihin on muodostunut jonkin sortin addiktio... :D


Olen ehdottomasti sitä mieltä, että liikunnan ja yleisesti terveellisten elämäntapojen ei tarvitse olla mitään pakkopullaa vaan se voi olla hauskaa ja helppoa, oikeasti siis kivaa. :) Ei joka kerta tarvitse treenata hampaat irvessä ja verenmaku suussa vaikka omalla treenaamisella olisikin jokin tavoite. Eikä aina tarvitse kieltäytyä siitä voisilmäpullasta. Tai viinilasillisesta. Ja silti voi olla hyvässä kunnossa. Ja voida hyvin. :)Työputkien aikana oma treenaaminen jää pakostakin joskus vähemmälle. Onneksi on koira, jonka kanssa tulee lähdettyä ulkoilemaan, mutta pyrin myös usein kävelemään 3km työmatkani. Raitis ilma ja reippailu tekee ihmeitä, kun muuten päivä menee väistämättäkin sisätiloissa usein 12 tunnin työvuoroissa. Voin muuten vilpittömästi sanoa, että jaksan työpäiväni ihan eri tavalla pienenkin ulkoilmareippailun jälkeen. :)

Mutta koska siis useimmiten työputkien aikana varsinaiset salitreenit jäävät vähemmälle aikataulullisista syistä, olenkin hyödyntänyt kotioloihin soveltuvia treenejä.

Haluaisinkin jakaa nyt kanssanne yhden hyväksi todetun kotitreenin. :) Välillä kotona treenaaminen on todellakin ihana ja aivan pelastava huippujuttu ainakin minulle, kun haluan kuitenkin liikkua mutta en aina ehdi ihmisten aikaan salille. :) Oon kokeillut monenlaisia versioita erilaisista kotitreeneistä ja tästä seuraavasta treenistä olen ollut nyt superinnostunut! Joillekin tämä saattaa olla jo tuttu, olen ehkä saattanut jonkin verran mainostaa treeniä ainakin työkavereille... :D

Tämä nopea ja helposti toteutettavissa oleva treeni on Jutta Gustafsbergin käsialaa ja löytyy netistäkin, mm. tästä blogista.


Treeni tehdään kiertoharjoitteluna 2-6 kierrosta. Kierrosten määrää voi nostaa sitä mukaa kun lihaskunto paranee. Palautus kierrosten välissä on 1-3 min.

Harjoitus tehdään 2-4 kertaa viikossa.

- kyykky omalla painolla x 15

(itse käytän usein kyykyissä 10kg kahvakuulaa kun sellainen sattuu löytymään kotoa)
- etunojapunnerrus x 15
- penkkidippi x 10-15
- supermies x 10
- vatsarutistus x 10-15
- hoover 20-30 sekunnin ajan


Penkkidippi on loistava liike ojentajille. :)
Lähtöasennossa jalat ja kädet ovat siis maassa. :) Pidä asento hetki ylhäällä.
Ja kappas, joku eksyi taas kuvaan.. Virallinen valvoja. <3
Tässä vaihtoehtoinen vaativampi vatsalihasliike. Alkuasennossa pyritään pitämään vartalo kuvan mukaisessa asennossa vatsa tiukkana ja jalat ilmassa lähellä lattiaa.
Alkuasennon jälkeen tehdään rutistava vatsalihasliike, vedetään ylävartaloa ja jalkoja lähemmäksi toisiaan, jonka jälkeen palataan alkuasentoon. Tämän liikkeen jälkeen vatsalihakset huutaa hoosiannaa! :)
Ihan loistava vatsalihasliike syville vatsalihaksille. :)
Lihaskunnon parantuessa hooverissa oloaikaa voi pidentää kunnon mukaan.
Huolehdi kuitenkin, että asento pysyy koko ajan oikeanlaisena.


HAASTANKIN NYT TEIDÄT IHANAT LUKIJANI KOKEILEMAAN TREENIÄ AINAKIN KERRAN <3

KUKA LÄHTEE MUKAAN? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground