Blondi viherpeukalona

maanantai 14. huhtikuuta 2014


Totuushan on, että oon onnistunut elämäni aikani saamaan aika monta viherkasvia poistumaan paremmille laitumille, vaikka kuinka olen yrittänyt niitä muistaa kastella ja hellästi hoidella... Viherkasveja olen aina hankkinut kaunistamaan ja raikastuttamaan kotiani, mutta jostain syystä niiden kanssa on ollut aikamoisen huono tuuri. Taikka sitten mussa ei ole tippaakaan viherpeukaloa. Ja jälkimmäinenhän on siis se todennäköisempi syy.

Tässä välissä te, jotka nyökkäilette tekstille samanhenkisinä, suosittelen hakemaan Ikeasta alla olevan kuvan kasvin, koska tää on todellinen selviytyjä! Kasvin nimestä ei valitettavasti ole mitään muistikuvaa tai tietoa. Mutta vaikka lehdet olisikin jo nuolemassa ruukun reunuksia niin kastelun jälkeen kasvi nousee kuin mikäkin vanha stara uuteen nousuun! Rispektiä annan kyllä! :) Itselleni siis aivan loistava kasvi, tykkään susta nimetön viherkasvini, saat minut tuntemaan itseni melkein oikeaksi viherpeukaloksi. Pus <3
Sitten tämän postauksen varsinaiseen aiheeseen..

Itse kasvatettuja puhtaita, varmasti lisäaineettomia yrttejä, kuulostaa enemmän kuin hyvältä! Ja niiden sormien pyörittely siinä mullassa on vaan jotenkin terapeuttista. On! :D Yrttien kasvatus on kiehtonut aina ja nyt päätin lähteä siihenkin kokeiluun. Niinpä, hyvä minä! Rohkeasti pulkalla puuta päin! :)

Ajattelin aloittaa kerrostaloasunnossamme helposti parista yrtistä / salaatista ja keksinpä kokeilla myös yhden suosikkikukkani, auringonkukan kasvattamista. Multaa ruukkuihin, siemenet sinne, vettä päälle ja ikkunalaudalle, avot! :) Siellä ne pikkumussukat nyt sitten toivon mukaan kasvavat herkullisiksi yrteiksi ja salaatiksi ja ennenkaikkea kauniiksi auringonkukaksi. Pääsevät sitten vähän isompina parvekkeelle. :) Pidän teidät ajan tasalla. Pitäkäähän peukut pystyssä!Onko muilla kokemuksia yrttikasvatuksesta? Onko tullut onnistuneita kokemuksia? :)

Kiitos kommentistasi <3

2 kommenttia:

  1. Mullakin on tollainen viirivehka viherkasvina, ja vastaavia kokemuksia löytyy siitä, kuinka se on juuri mulle sopiva kasvi :) Moneen kertaan raukka on nuokkunut kuivuudessa pitkin ruukkua, mutta aina myös toipunut iloisesti sitten kun sitä kastelee. Voin siis yhtyä suositteluihin, ihan kivan näköinenkin se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja kiva juttu, että kasville löytyi nimikin. :) Mutta on kyllä todellinen superkasvi, ja kivannäköinenkin kuten sanoit. :)

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground