Olen muutamia kertoja, no okei, siis aika monta kertaa eri yhteyksissä tehnyt näitä pieniä graavilohileipiä ja ne maistuu aina vaan paremmilta ja paremmilta joka kerta. Nää leivät on vaan mahdottoman hyviä!
Leivät sopii hyvin juhliin kuin ihan koti-iltaankin jos haluaa vähän herkutella. :)
GRAAVILOHILEIVÄT
ohje riittää 16-20 pienelle leipäpalalle
n. 120g graavilohta
puolikas iso punasipuli
puolikas nippu tuoretta tilliä
ripaus sitruunapippuria
purkki (120g) smetanaa
saaristolaisleipää tai Maalahden limppua
Laita smetana pieneen kulhoon.
Pilko punasipuli ja graavilohi pieneksi silpuksi. Silppua tilli.
Sekoita punasipuli, lohi, tilli ja sitruunapippuri smetanan joukkoon.
Peitä kulho kelmulla ja laita seos maustumaan jääkaappiin, vähintään 1-2 tunniksi. Mitä pidempään se maustuu jääkaapissa, sitä parempaa sörsseli tulee olemaan. :)
Leikkaa saaristolaisleivästä viipaleita ja puolita ne. Maalahden limppu on valmiiksi jo siivutettu.
Nosta maustunut smetanaseos huoneenlämpöön hieman lämpenemään.
Paista puolikkaat leipäviipaleet juoksevassa margariinissa melko kuumalla pannulla molemmin puolin sen verran että saavat väriä, noin pari minuuttia. Varo etteivät leivät kuitenkaan pala.
Nosta paistamisen jälkeen viipaleet talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.
Sitten vain viipaleiden päälle nokare (reilu teelusikallinen) smetana-lohiseosta ja päälle vielä vähän tilliä.
Nosta leivät lautaselle tarjottavaksi.
Bon appetit! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti