Take a picture !

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014


Kuvat ovat inspiroineet minua usein enemmän kuin tuhat sanaa. Olen aina tykännyt valokuvata. Ikuistaa asioita kameralle.

Aloitin joskus vuosia vuosia sitten kuvaamalla pokkarikameralla tyttöjen illoissa ja baari-iltoja. Laadusta ei ehkä ollut tietoakaan, mutta valokuvaaminen oli kivaa. Siis TODELLA kivaa. :)

Joten päätin jatkaa sitä.


Sitten tulivat reissut. Ja löysin niin paljon enemmän kuvattavaa! Mahtavaa! :)

Seuraavaksi tuli tutustuminen järjestelmäkameraan. Järkkäriin.
Vielä jonkin aikaa sitten mieheni nauroi kun otin reissussa kuvia lehmistä. Lehmästä kun se seisoi. Lehmästä kun se makasi. Lehmästä kun se söi ruohoa. Ai niin ja otin kuvia puluista. No joo, YMMÄRRÄN. :D
Mutta jatkoin harjoittelua ja huomasin löytäneeni yhden harrastuksen = intohimon elämääni. Korostan etten ole lähellekään ammattilainen. Enkä yritä edes olla. En edelleenkään osaa käyttää kaikkia kameran säätöjä, itse asiassa suurinta osaa niistä. Ja edelleen käytän myös pokkarikameraa ja jopa kännykän kameraa. Niinpä. :)Mutta nautin kuvaamisesta. On ihanaa löytää asioita ja kohdata tilanteita jotka haluan ikuistaa kuviin. Ne asiat ja tilanteet voi löytyä mistä vaan maan ja taivaan väliltä. Jopa välillä siitä lehmästä. :D Ja se on kivaa.

Maailmassa on paljon ikuistamisen arvoisia asioita. Niiden löytäminen vaatii vaan että katsomme ympärillemme. <3


Haluan tietenkin kehittyä paremmaksi kuvaajaksi ja tavoitteena on tyyppi, joka osaa käyttää kameraa aika paljon paremmin. Jeee kuulostaa ihan mahtavalta! :) Hyviä vinkkejä kuvaamiseen olen jo saanutkin, mutta valokuvaus-kurssit kiinnostaisi kovasti...

Tämän postauksen kuvat ovat suosikkejani ottamistani kuvista. Tähän mennessä. :) Tai totta puhuen suosikkikuvia löytyy aika paljon enemmänkin. Mutta tässä postauksessa siis muutamia niistä. :)

Olisi mukava kuulla mitkä ovat teidän suosikkejanne :)
Onko joku myös sattumoisin käynyt valokuvauskurssia?

Kiitos kommentistasi <3Onpas muuten hieno lehmäkuva! :D


6 kommenttia:

 1. Tässä on moniakin hauskoja :) Kuvina tosi kauniita on toi merikuva, jossa on koralli etualalla, ja toi auringonlasku riisipellolle (tai johonkin). Tunnelmaltaan mun suosikkeja on toi lapsi hökkelikylässä ja vanhat sedät talon varjossa istuskelemassa.

  Valokuvauskursseja oon käynyt kolme, Espoon työväenopistossa. Voin suositella, avartaa kyllä tällaisen amatöörikuvaajan käsitystä valokuvauksesta ja kehittää taitoja huimasti. Sinne vaan!

  Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana kommentistasi :) Noissa kuvissa on kyllä jotain kaunista ja pysäyttävää, oon onnellinen että oli mahdollisuus taltioida ne kuviin asti. :) Pitää kyllä mennä valokuvauskurssille, on niin kova into oppia lisää! Pitääpä tsekata tuo Espoon työväenopisto, kiitos vinkistä! :)

   Poista
  2. Mä olen käynyt Lea Kömin kursseilla, ja on tosi hyvä opettaja. Sen takia ne kurssit onkin tosi suosittuja, ja saa olla käsi napilla ilmittautumassa kun se alkaa. Opettaa myös Helsingin puolella työväenopistossa.

   Poista
  3. Hei ja kiitos hyvästä vinkistä sinullekin! Otinkin heti selvää Lea Kömistä ja vaikuttaa todellakin hyvältä opettajalta, ilmeisesti käy opettamassa myös tuolla Espoon työväenopistossakin Helsingin lisäksi, mutta Helsinkihän passaa mulle oikein loistavasti kun täällä asustelen. Taidanpa koettaa onneani jos pääsen Lean oppiin. :)

   Poista
 2. Rappukuva merelle ja lapsi pölyisellä kujalla... ne oli mun lempparit. Tosi kauniita kuvia! Samalla filosofialla ollaan liikenteessä, valokuvausta valokuvaamisen ilosta. Ja kyllä sitä kuvatessa sitten niitä säätöjäkin vähitellen oppii. Silti musta kuvassa on parasta että se saa aikaan jonkun fiiliksen. Kiitos fiiliksistä!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni ihanasta kommentistasi. :) Juuri näin, valokuvaamisesta ei tarvi ottaa isompaa stressiä, se on kivaa ja sillä selvä. Ja samallahan sitä oppii. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground