Miten tuunata kaupan kasvissosekeitosta ravitsevampi

tiistai 24. maaliskuuta 2015

Mahtavaa tiistaita ja alkanutta viikkoa! Täällä edelleen köhitään ja toipuillaan flunssasta, mutta iloitaan kuitenkin koko ajan paremmasta voinnista! :) Vaikka syöminen on ollutkin viime päivinä flunssan takia häpeällisen surkeaa, näköjään toistaiseksi flunssan ajan blogipostaukset jotenkin pysyttelevät ruoassa... Hhmm! :)Jo pidempään omaa salaista tutkimustyötä tehneenä oon päätynyt siihen tulokseen, että monet kaupan valmiista kasvissosekeitoista onkin yllättäen ihan ok niin maun kuin ravintoaineidenkin puolesta. Kyllä!

Näitä valmiita keittoja ja lounaskahviloista mukaan saatavia keittoja oonkin hyödyntänyt niin sairastaessani kuin mm. pitkien työpäivien aikana. Ja nyt flunssan aikana mikäpä sitä tosiaan maistuisi kipeälle kurkulle paremmin kuin ihana samettinen kasvissosekeitto. :)

Kasvissosekeitot on tosiaan hyviä ja maukkaita, mutta välillä niihin kaipaa jotain täyttävämpää elementtiä. Usein oon lusikoinut keittoon kasan raejuustoa proteiinilisäksi, mutta vinkkaisinkin nyt toisenlaisen ja edelleenkin todella helpon tavan tuunata siitä kasvissosekeitosta ravitsevampi ja täyttävämpi. Yllättäen sisältää yhtä suurta herkkuani, tofua! Ja on muuten hyvää!! Itse asiassa niin hyvää, että koen tämän yhdeksi lempparikeitokseni... :)
BATAATTISOSEKEITTO
KORIANTERILLA
JA
PAISTETULLA TOFULLA

valmista bataattisosekeittoa
(toki voit käyttää muutakin kasvissosekeittoa mutta bataatti on mun henk.kohtainen suosikki)
tuoretta korianteria
muutama siivu valmiiksi marinoitua luomutofua


Leikkaa tofu pieniksi kuutoiksi.
 Paista tofukuutioita pannulla pienessä määrässä oliiviöljyä (esim. valkosipuliöljy) muutaman minuutin ajan niin, että ne saavat väriä.

Lisää lämmitettyyn kasvissosekeittoon tofukuutiot ja päälle runsas kasa tuoretta korianteria.Korianteri tuo ihanaa aasialaista vivahdetta ja tofu on loistava kasviperäinen proteiinilisä.

Nam! Bon appetit!

MILLAINEN ON SUN SUOSIKKISOPPASI? :)


2 kommenttia:

  1. Täytyykin heti kokeilla. Näyttää niin maukkaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! On todella maukasta :)

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground