Ihana Yin jooga

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Tuulee ja sataa räntää taivaan täydeltä, mutta mieli on lämmin. Mitä ihmettä on tapahtunut?

Kävin ensimmäistä kertaa yin joogassa. :) Jooga on tullut jo tutuksi hot joogan muodossa ja monesti oli pyörähtänyt mielessä, että pitäisi ehdottomasti käydä tutustumassa myös kehoa huoltavaan yin joogaan.Joogahan on yleisesti ottaen hyvinkin dynaamista kropalle, seuraavana päivänä kyllä tuntee käyneensä joogassa, on meinaan paikat kipeinä! Yin jooga eroaa dynaamisista tunneista sillä, että se keskittyy siis kehonhuoltoon. Oi jösses kuinka paljon odotinkaan tätä tuntia. Kroppajumien taivas! :)

Yin joogassa tehdään pitkiä venyttäviä liikkeitä. Samassa asennossa pysytään 4-5min ajan, jotta saadaan venytykset tuntumaan sidekudoksissa asti. Liikkeet (= asanat) tehdään rauhallisesti, hengitystä ja painovoimaa hyödyntäen. Tunnilla käytetään myös muutamia apuvälineitä venytyksien apuna. Pitkien venytyksien aikana harjoitellaan samalla läsnäoloa, kärsivällisyyttä ja rauhoittumista.

Oli todellakin ilahduttavaa huomata miten mieli ja keho toimii yhdessä. Alkuun oli yllättävänkin vaikeaa saada oma mieli rauhoittumaan... koska ainakin tämän ponnaripään sisällä pyöriteltiin ahkerasti päivän tapahtumia ja vähintäänkin kymmentä muuta juttua. :) Mutta kun mielen sai lopulta rentoutumaan, kehokin rentoutui. Voi sitä riemua ja rauhaa. :)


1,5h kestäneen joogatunnin jälkeen olo oli ihanan raukea ja rentoutunut. Ja äärettömän innostunut uudesta tuttavuudesta! Täydellistä vastapainoa hektiselle liikunnalle ja kiireiseen arkeen. Hymyn sai aikaan myös hot joogassakin tutuksi tullut lämmitetty huone, nyt lempeämpänä versiona. :) Ja mikä parasta, tutustuin nyt samalla muuton myötä vaihtuneeseen joogasaliin, joka vaikuttaa ihan loistavalta!

Lopputulos yin joogasta: Aion käydä jatkossakin. ♥


PS. Tuli muuten huomattua, että tähän asti on tullut venyteltyä aivan liian vähän... Auts, kireyttä taisi olla joka kropan sopukassa, kyllä syvävenyttelyt tuntui!

PPS. Ihana yin jooga. Tykkään susta. :)Postauksen kuvat lainattu täältätäältä ja täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground