Vihreä vitamiinipusu - testissä spirulina-jauhe

tiistai 13. toukokuuta 2014


Olin pitkään etsintämatkalla. Löytääkseni sen toimivan ja muultakin kuin ydinjätteeltä maistuvan vihersmoothie-reseptin. Vihersmoothie ei ehkä aina ole se maukkain smoothie, mutta sen terveysvaikutukset on kiistattomat. Juuri vihersmoothien terveysvaikutusten vuoksi oonkin suurella mielenkiinnolla testaillut erilaisia vihreitä juotavia terveyspommeja.

Vihersmoothien terveellisyys ja maku ei siis tosiaankaan aina kulje ihan käsi kädessä ja kokeilemieni viherhömpsyjen maut sai pitkään enemmänkin irvistämään kuin haluamaan lisää... Mutta nyt smoothie-intoilijan odotus ja ahkeruus on kuulkaas palkittu, koska vihdoinkin on löytynyt todella hyvä makuyhdistelmä vihersmoothieen. Jesh!! :) Vaikka ei vihersmoothien tarvitsekaan eikä kuulukaan maistua 5 tähden illalliselta lasissa, mielestäni sen pitää olla kuitenkin sen makuista, ettei sitä tarvitse hörppiä nenästä kiinni pitämällä. ;)Sain myös kokeiltavakseni superfoodeista spirulina-jauhetta. Työtoverilta, joka tarjosi ilomielin koko pussia pois, koska ei kyennyt itse jauhetta syömään. Niinpä... Ei kauheen hyvä ensivaikutelma tästä vihreästä superfoodista, heh! :D No itse jauhehan on superterveellistä, mutta haisee kuolleilta kaloilta, joten mitäs muutakaan olisin itsekään jauheen maulta alkanut odottaa. Ja googlettamalla selvisikin, että maku ei todellakaan taida olla kaikista parhain... Päätin kuitenkin uhmata makunystyröitäni ja kokeilla spirulinaa vihersmoothien joukkoon alkuun pienellä annoksella. Kuten jauheesta suositellaankin. Sitä paitsi ennakkoluulothan on tehty rikottaviksi, eikös niin. :)SPIRULINA

Spirulina on mikroskooppinen levä, joka on kasvatettu luonnonmukaisesti makeassa vedessä, kontrolloiduissa ja puhtaissa olosuhteissa. Spirulinalevä sisältää runsaasti proteiinia sekä vitamiineja, joista erityisesti B-vitamiinia ja beetakaroteenia sekä kivennäisaineita, kuten fosforia, magnesiumia, rautaa, kaliumia, sinkkiä ja mangaania. Suurin osa mikrolevistä sisältää myös huomattavan suuria määriä välttämättömiä rasvahappoja.

Spirulina on siten ehkäpä planeettamme ravinnetihein yksittäinen ruoka ja se on pakattu täyteen varsinkin urheilijoille ja kasvissyöjille arvokkaita ravinteita.

Spirulinaa löytyy jauheena ja tabletteina.

LÄHDE: cocovi.fi


VIHERSMOOTHIEN IDEA

jotain vihreää (mitä tummempaa, sen ravintorikkaampaa)
hedelmiä
- marjoja
- halutessasi jotain proteiinia ja superfoodeja

Vihersmoothieen sopii loistavasti myös erilaiset siemenet.

Smoothieen voit lisätä melkeinpä mitä vaan kasviksia.

Luonnonmukaista makeutusta voi hakea tarvittaessa esim. hunajasta tai banaanista.

Vettä (tai muuta nestettä) yleensä tarvitaan laimentamaan smoothie nestemäisempään ja helpommin juotavampaan muotoon.

Vihreät lehdet imeytyy paremmin, kun ne on pilkottu pieneksi ja tällöin ravinteetkin imeytyvät paremmin. Vihersmoothiesta saa kuituja ja ruoansulatuskin paranee. Se poistaa myrkkyjä ja kuonaa ja lisäksi tekee hyvää iholle. Muun muassa. :)

VIHERSMOOTHIE
(1:lle)

iso kourallinen pinaattia
1/2 avokado
1/2 banaani
tuoreita mustikoita, mansikoita
limen mehu
1tl spirulina-jauhetta
vettä (sen verran, että smoothiessa on haluamasi koostumus)

Laita ainekset tehosekoittimeen ja surrauttele valmiiksi!Tämän jälkeen on pakko todeta, että vihersmoothie on todellakin hyvää! Kaikkien niiden monien kokeilujen jälkeen vihdoinkin löytyi todella hyvä makuyhdistelmä. :) Spirulinan hieman ristiriitainen makukin itse asiassa peittyy aika hyvin näiden makujen kanssa. Smoothie on ravinteikas ja täyttävä, mutta kuitenkin kevyt ja ennen kaikkea virkistävä... :)

Kyllähän se on totta, että vihersmoothie on nerokas juoma. Energinen tapa aloittaa aamu. :) Kyllä musta taisi tulla nyt vihersmoothien ystävä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground