Tandemhyppy

tiistai 20. toukokuuta 2014


Vastapainoksi kaikille viimeaikaisille ruokapostauksilleni, nyt oli aika hypätä pienlentokoneeseen, ripustautua vieraaseen mieheen ja hypätä alas! Wihiiii!!

Kävin siis hyppäämässä laskuvarjolla. Tandemhypyn. Minä!! Kyllä!! Ja oli sanoinkuvaamattoman mahtavaa!! IIIIIIIIIIIIIIH!! Tärisen vieläkin, kun ajattelen sitä adrenaliinin määrää, joka pärskähti ympäri kehoa kun hyppäsimme lentokoneesta ulos.

Kotona jälkikäteen tuijotin itseäni peilistä, hymy korvissa saakka. Mä oikeasti hyppäsin tandemhypyn! Ja oon siitä niin onnellinen. :)
Tarinan tausta on se, että täytin viime vuonna pyöreät 30 ja sain synttärilahjaksi laskuvarjohypyn. Lahja tuli täysin puun takaa ja veti aika sanattomaksi ja sai tietenkin tämän tyypin vollottamaan julkisella paikalla. :) Mutta aivan mieletön lahja. :) Siskoni on hypännyt tandemhypyn ja heti sen jälkeen oli sitä mieltä, että pikkusiskon piti päästä joskus kokemaan samainen juttu. Ja sattumalta sitten tämä joku meni täyttämään pyöreitä... Kiitos siis teille rakkaat, joilta tämän odottamattoman yllätyslahjan sain. <3

Hyppy tapahtui SkyXperiencen kautta Malmin lentokentällä ja hyppäsin yhdessä kokeneen laskuvarjohyppääjän kanssa. Kiitos S:lle! :) Monet kysyivät kun kerroin lahjasta, että eikö hyppääminen pelota ja kauhistuta. Tottakai hyppy jännitti, mutta ihanan hyvällä tavalla. Ja tälläset asiat on joskus vaan elämässä sitä parhainta, teet jotain sellasta joka melkein saa pissaamaan housuihin kaikesta jännityksestä, mutta jälkikäteen on sellanen olo, että mitä hittoa, mä uskalsin tehdä sen! Ja sitten tulee ne onnen kyyneleet.. :D Siirappimaista myönnän, mutta niin oikeasti tapahtui.

Hypyn piti tapahtua alkujaan jo viikkoa aiemmin, mutta hyppy peruuntui sään vuoksi. Silloin tottakai harmitti, mutta kävi lopulta niin hyvä tuuri uuden hyppypäivän suhteen, koska aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja laskeutuminenkin tapahtui Malmin lentokentän sijasta Arabianrantaan. Mahtavaa! :)


Minun lisäkseni oli kolme muuta tandemhyppääjää samaan koneeseen menossa. Kaikki olivat saaneet hypyn lahjaksi ja siihen liittyen videokuvauksen hypystä. Osalla kuvaus tapahtui hyppymestarin (eli sen tyypin, johon ripustauduttiin hyppyä varten) ranteessa olevalla gopro-kameralla. Osalla oli erillinen hyppääjä videokuvaamassa hyppyä.

Ilmoittautumisen jälkeen Malmin lentokentällä oli ensin pieni koulutus. Käytiin läpi mm. missä asennossa pitää olla hyppäämisvaiheessa ja laskeutumisvaiheessa jne. Sitten tavattiin omat hyppymestarit kenen kanssa sitten hypätään. S oli tosi mukava eikä yhtään pelottanut ettenkö pääsisi turvallisesti takaisin maan pinnalle. :)

Puettiin sitten hyppyhaalarit päälle, sai kyllä hypätä omissakin vaatteissa koska sää oli niin hyvä, mutta lähes kaikki ottivat haalarit. Sitten vaan suojalasit päähän ja heti kohti pienlentokonetta!
Lentokoneessa oli tiivis tunnelma ja näki kuinka meitä kaikkia ensikertalaisia alkoi hiljalleen jännittää. Mutta hyppymestarit oli kaikki ihan huippuja ja ihanan rentoja, jännitys helpotti hyvin pian. Kyselivät usein fiiliksiä ja fiilikset ikuistettiin videolle. :) Sitten vaan nautittiin mahtavista maisemista koneesta Helsingin yllä.

Pian tunsin kuinka S kiinnitti valjaani omiin valjaisiinsa ja käski asettaa suojalasit paikoilleen. Sitten olikin jo aika avata lentokoneen ovi. Kova tuuli työntyi avoimesta ovesta sisään ja tajusin, että kohta sitä mennään. Olin viimeisenä hyppyvuorossa. Mutta vuoroa ei tarvinnut kauan odottaa.

Se tunne vapaapudotuksen aikana kun putoaa alas taivaalta 200km tuntivauhtia on jotain aika käsittämätöntä. Ja mahtavaa!!

S käski muistaa hymyillä kameralle vapaapudotuksen aikana. En ihan tainnut muistaa. :D


Kun laskuvarjo avattiin, pystyttiin jo jutella. Ja sain itse kokeilla varjon ohjaamista. Leijailtiin alaspäin ja nautittiin maisemista. :)Laskeutuminen tapahtui todella pehmeästi arabianrannan nurmikolle. Ja vastassa oli sisko ja avomies. :)

Jalat oli kuin spagettia hypyn jälkeen, mutta olo oli sanoinkuvaamattoman onnellinen!!


En oikeesti voi hehkuttaa ja kertoa tarpeeksi kuinka upea kokemus tää oli. Koska sitä ei voi sanoin kuvailla. Jos jollakin on joskus mahdollisuus päästä hyppäämään laskuvarjolla, menkää ihmeessä. Ette kadu. Vaan muistatte sen loppuelämänne ajan. Hymyssä suin. :)
* Ethän käytä kuvia ilman lupaani. :) Osa kuvista on hypyn aikana kuvatusta videosta, joten kuvat siksi hieman rosoisempia. Loput kuvista on kannustusjoukon ottamia. Kiitos kuvista <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground