Laivaston huumaa New Yorkissa

keskiviikko 1. lokakuuta 2014


Ihanaa alkanutta lokakuuta! :)

Palataan vielä hetkeksi New Yorkiin ja siihen mikä yllätti minut positiivisimmin kaupungissa. Ja ei, se ei ole mikään vaate- tai kenkäkauppa tai ravintola. ;) Koin tämän kyseisen paikan varsinaiseksi yllätyslaatikoksi, odotukset eivät olleet suuret ja henkilökohtaisen kiinnostuksen taso ennen sinne menemistä oli pitkälti "no kaipa sinne vois mennä", mutta paikasta tuli lähdettyä iloisesti yllättyneenä ja aikamoinen tietopaketti hameen takataskussa. :)

Mistä minä siis puhun? Puhun Intrepid Sea, Air & Space Museumista. Eli jotakuinkin tökerösti suomennettuna Intrepid meri-, ilmailu- ja avaruusmuseo.. Ja tämän epäsanakirjamaisen käännökseni saa ihan vapaasti korjata. ;) Noh museoon joka tapauksessa päädyin. Toisin sanoen tälläisiä avaruus- ja laivastojuttuja rakastavat ihana siskoni ja poikaystäväni raahasivat minut innosta soikeena sinne mukaan. Onneksi raahasivat. :)
Museo, vaikka paikkahan ei ole perinteistä museota nähnytkään, sijaitsee Manhattanin länsirannikolla. Siellä pääsee vierailemaan valtavalla Intrepid-lentotukialuksella ja mm. sukellusveneessä. Lisäksi saa ihmetellä Concorde-lentokonetta, joka on ollut ainoa ääntä nopeampi matkustajalentokone. Museoalueelta löytyy myös avaruussukkula. Lentotukialuksen kannella tönötti lisäksi useita käytöstä poistettuja armeijan lentokoneita ja helikoptereita eri vuosikymmeniltä.


Tämä paikkahan on ehdottomasti kuin lapsiperheille tehty. Mutta siksi tästä museosta halusinkin ehdottomasti kertoa, koska jopa tälläinenkin neitokainen sanan kirjaimellisessa merkityksessä jaksoi myös siitä innostua! Eikä vaan vähän innostua, vaan TODELLA paljon innostua. :) No mutta hei, onhan oikea sukellusvene ja lentotukialus yms jutut meille tavallisille tallaajille niin upean ihmeellisiä ja kaukaisia asioita, että siksi niiden parissa jaksoi kierrellä ja ihmetellä vaikka kuinka pitkään. Asioita jotka on oikeasti olleet avaruudessa ja lentokone, joka on oikeasti lentänyt Lontoosta New Yorkiin alle 3 tunnissa... Jep, ei tarvitse olla lapsi innostuakseen näistä jutuista. :D

Yksi kivoimmista yllätyksistä museossa oli huomata lentotukialuksen työntekijöiden tai lähinnä oppaiden joukossa olevan iäkkäämpiä miehiä, jotka olivat olleet itse nuorina pojankloppeina töissä Intrepid-lentotukialuksella merimiehinä. Ja kaikki he olivat nyt museossa vapaaehtoistyöntekijöinä.

Peruslippu museoon maksoi n. 22 dollaria. Jos haluat nähdä lisäksi avaruussukkulan Space Shuttle Pavilionissa, lipun hinta nousi hieman alle 30 dollariin. Suosittelen tuota lippua, avaruussukkula oli kyllä näkemisen arvoinen vaikkei sisälle sukkulaan päässytkään. :) Meidän hotellilla jaettiin muuten ilmaisia New York- tapahtumaoppaita tai oikeastaan lehtisiä ja sieltä bongattiin alekupongit museoon, saatiin muutaman dollarin alennukset lipuista. Ihan näin vinkkinä, selailkaa kaupungin ilmaisoppaita, niistä saattaa löytyä alelipukkeita juuri sinne minne olet menossa. :)
Lisää matkavinkkejä New Yorkiin löydät seuraavista blogin postauksista :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground