Pariisi Vol. 2

tiistai 25. maaliskuuta 2014


Pariisin matkakertomus jatkuu... nähtävyyksien parissa. :) Olimme siis avomieheni kanssa Pariisissa elokuussa 2013. Jos haluat saada reissuumme lisäselvennystä, vilkaise Pariisi Vol.1 postaus ensin, jos et ole siihen vielä tutustunut. Kiitos ja kumarrus <3

Notre Damen katedraali

Upea Notre Damen katedraali Seinen varrella on yksi Pariisin päänähtävyyksistä ja se oli sopivasti kävelymatkan päässä Le Marais-kaupunginosasta, jossa meidän hotellimme siis sijaitsi. Katedraaliin ei maksa mitään sisään, mutta sisällä on kohteliasta antaa pieni rahalahjoitus. Ja jonottaa sai tietenkin sisälle. Ainakin elokuussa! Mutta jono liikkui yllättävän nopeasti väkimäärään nähden. Sisäänkäyntejä oli ainakin kaksi, toinen kirkon edestä "pääsaliin", toinen kirkon sivusta näköalapaikalle.

Kuuluisa "Ruusu-ikkuna" katedraalin sisällä oli kaunis, muuten katedraali oli sisältä pettymys. Ei niin kaunis kuin odotimme. Paljon näyttävämpi ulkoapäin.


Louvre

Louvre-museota ei tarvitse varmaankaan esitellä sen enempää. Menkää sinne!! Ja varautukaa taas jonottamaan. Mutta se on sen arvoista. :) Ja on siellä muutakin kuin Mona Lisa. ;)


Useimpiin Pariisin nähtävyyksiin, kuten myös Louvreen, voi ostaa netistä ennakkoon lippuja mikä usein nopeuttaa sisäänpääsyä, ainakin jonkin verran. Me ja monet muut emme tätä tehneet, mutta oikeasti jonotuskaan ei ollut ihan mahdotonta. Mekin siitä selvisimme. :)


On olemassa Paris Museum Pass ja Paris Pass, joita voi myös ostaa ennakkoon ja TADAA... ehkä pääset hieman halvemmalla ja nopeammin ihmettelemään Pariisin nähtävyyksiä. :)
 
Blondilla (ja taustalla olevilla aasialaisilla) on halvat huvit. :) Louvren käytävillä lattialla olevat ilmastointikanavat puhalsi ilmaa allekirjoittaneen mekon alle ja oli ihan huitsin hauskaa, eheheh :) Eipä siitä sen enempää. Mutta jos ois ollut lyhyempi mekko päällä, helmat ois olleet korvissa. Jaiks! :D

Ikuista rakkautta. Louvren ja Notre Damen lähellä ovat nämä kuuluisat sillat, joiden kaiteisiin pystyy jättämään lukon omansa ja rakkaansa nimillä varustettuna, laittaa lukon kiinni siltaan ja heittää avaimen Seineen. Symboloiden ikuista rakkautta. :) No TIETENKIN minä ja mieheni laitettiin lukko siltaan! Tarkemmin Louvren lähelle, se vaan tuntui jotenkin hienommalta. :)

Oma lukkoseppämme majaili harmiksemme Suomessa, mutta ei hätää, sillan läheisyydestä löytyi kyllä lukkojen myyjiä, useampia.
Moulin Rouge

Se kuuluisa Moulin Rouge. Kabaree. Edelleen nimestä tulee mieleen Nicole Kidmanin ja Ewan McGregorin tähdittämä elokuvamusikaali. No eipä näkynyt Ewania eikä Nicolea laulamassa punaisen myllyn edustalla, mutta kivahan siellä oli käydä. Ulkopuolella siis. Mietimme pitkään, jos olisimme menneet katsomaan kabaree-esitystä, mutta kabaree+illallinen-yhdistelmä (jollaisen olisimme siis halunneet) olivat melkoisen kalliita, joten jätimme väliin. Moulin Rouge olisi varmasti ollut myös näyttävämpi iltavalaistuksessa, mutta meni se näinkin. :)


Moulin Rouge sijaitsee lähellä Montmartren kaupunginosaa, jossa sijaitsi muutakin nähtävää.. Siitä sitten tarkemmin seuraavassa - ja viimeisessä - Pariisi-osiossa. :) 


Punaisten lyhtyjen alue


Metrolla ja RER-lähijunilla on helppo ja kätevä liikkua Pariisissa paikasta toiseen, sen lisäksi että vain kävelee. :) Tietysti kaupungissa kulkee bussejakin, mutta me emme niitä käyttäneet. Metrosysteemi Pariisissa on todella iso ja alkuun saattaa vaikuttaa sekavalta, mutta systeemistä pääsee kyllä helposti jyvälle. Metroasemia on joka puolella. Lippuja voi ostaa yksittäin, mutta jos aikoo lomansa aikana käyttää metroa useamminkin ja haluaa päästä halvemmalla, kannattaa suosia useamman kerran lippuja tai "matkakortteja" tai koko päivän voimassa olevia lippuja. Todella käteviä.
NÄHTÄVYYDET
TO BE CONTINUED...
JATKUU...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground