Lähdinpä kerran matkalle... Pariisi Vol. 1

maanantai 17. maaliskuuta 2014


Kaikki tykkäävät matkustella. Noh ainakin suurin osa. Matkakohdeiden etsintä ja matkan suunnittelu on ainakin omasta mielestäni sitä parhainta. Ja ehkä se ensimmäinen siideri tai viinilasillinen lentokentällä juuri ennen koneeseen nousua. ;)

Jotkut tykkäävät valmiista pakettimatkoista, jotkut omatoimimatkoista, jotkut tykkäävät matkustaa lähelle, jotkut hieman kauemmas.. Joillakin pitää ehdottomasti olla matkalaukku, joillakin rinkka, joillekin riittää pikkureppu selkään. Joitakin kiehtoo enemmän kaupungit, toisia ranta. Mikä tahansa matkustustyylisi ja kohteesi onkaan, tai tulee olemaan, nauti matkastasi. :)Miksi sitten nyt kirjoitan tästä aiheesta.. ja ehkä vähän sen vierestäkin :) Itse kun olen suunnittelemassa matkaa, koen hyödylliseksi hyvät matkaoppaat, tietenkin. Mutta yhtä suureen arvoon laitan matkablogit ja matkavinkit ihmisiltä, jotka ovat kohteessa käyneet. Niiden avulla olen päässyt usein jo valmiiksi hieman pintaa syvemmälle ja jotkut saamani /saamamme vinkit oikeasti ovat olleet matkaamme hyvinkin paljon helpottavia. Kiitos siis kaikille matkablogia kirjoittaville ja ystäville ja tutuille heidän matkakertomuksistaan :)

Siksi haluan kertoa blogissani jo tehdyistä matkoistamme kuin myös tulevistakin. Jos joku löytää matkakertomuksistani joskus hyödyllisiä vinkkejä itselleen, kiva että olen voinut auttaa :)Welcome to Paris!
(Pariisi, elokuu 2013)

Le Marais

Hotellimme Le Maraiksen alueella

Hotellimme Pointe Rivolin sijainti yllätti meidät positiivisesti, olimme olettaneetkin että sijainnin pitäisi olla hyvä, mutta se oli kyllä ihan loistava :) Hotelli sijaitsi Le Marais - nimisessä kaupunginosassa, jonne oli helppo mennä lentokentältä juna + metro -yhdistelmällä. Aivan hotellin vieressä oli lähin metropysäkki, Saint Paul, joten liikkuminen Pariisin muihin osiin kävi myös näppärästi. Ellei halunnut kävellä :) Muutamat Pariisin nähtävyydet, mm. Notre Damen katedraali, Pompidou centre ja jopa Louvre, oli helposti kävelymatkan päässä.

Hotelli sijaitsi muutaman minuutin kävelymatkan päässä Seine-joen varresta, jossa tuli useammankin kerran nautittua aamiainen kaupan tarjoamilla herkuilla :) Picnic kuuluu ehdottomasti Pariisiin! Käytiin picnicillä parissa muussakin paikassa Parisiissa joita voin ehdottomasti suositella, näistä lisää myöhemmin... :)

Pariisissa hotellithan on useimmiten melko kalliita ja valitsimme hotellimme hieman edullisemmasta päästä, joten sen kuntokaan ei ihan 5 tähden luokkaa ollut, ei lähellekään, mutta huoneet olivat siistit. Miinuksina oli heikko aamupala (sen vuoksi jokirannassa kävimmekin aamiaisella, mikä osoittautuikin tosiaan hyväksi vaihtoehdoksi) ja melko järkyttävät ja vinot kierreportaat joissa olisi ollut helppo heittää henkensä.. Mutta olen aina ollut sitä mieltä, että vaikka onkin kivaa olla hyvässä ja kalliissa hotellissa, niin joskus se sijainti ratkaisee hyvin paljon myös, ellei enemmänkin :) Ja sitä paitsi, hotellissahan vaan nukutaan :)

Le Marais oli alueena hyvin miellyttävä, ei ainoastaan sijaintinsa vuoksi. Hotellimme lähellä oli ostoskatuja, sopivasti ;) ja ihania ravintoloita ja idyllisiä katuja. Le Marais oli minusta todella kaunis kaupunginosa :)

Näkymää hotellimme parvekkeelta

Seinen ranta

Seine iltahämärässä

Le Marais

Le Marais


TO BE CONTINUED...
JATKUU...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground