Pariisi Vol. 3

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014


Pariisin matkakertomuksessa jatkamme edelleen vielä nähtävyyksien parissa. :) Pariisi Vol.1 ja Pariisi Vol.2 postauksissa on lisää Pariisista kiinnostuneille.


Sacré-Coeur

Basilique du Sacré-Coeur eli Pyhän sydämen basilika on katolinen kirkko Montmartren alueella ja suosittu turistinähtävyys. Kirkkoon ei maksa mitään sisään, mutta näköalapaikalle, jonne mekin kiipesimme (hyvin hyvin monta porrasta!) oli pieni sisäänpääsymaksu. Samoin kuin kirkon kryptaan. Näköalapaikalle kannatti kiivetä! Siellä sai yllättävänkin rauhassa katsella maisemia ilman suurempaa turistiryysistä.
Kirkko sijaitsee Pariisin korkeimmalla kukkulalla, joten näkymät ovat mahtavat! Kirkon edessä on mukava nurmikkoalue, joka onkin suosittu piknik-paikka. Mekin nautimme auringosta ja piknikistä ennen vierailua kirkkoon. :)
Eiffel-torni

Tämän tornin tietävät varmasti kaikki. :) Upean näköinen ilmestys niin päivän valossa kuin iltavalaistuksessakin! Kannattaa käydä katsomassa tornia molemmista suunnista, toisella puolella on nurmikkoalue ja toisella puolella pienen matkan päässä hienoja suihkulähteitä. Suuresta ihmismäärästä johtuen emme vierailleet itse tornissa. Tornissa on näköalatasanteita eri kerroksissa ja ravintolakin.


Sen sijaan päädyimme Eiffel-tornin juurelle puistoon piknikille viinin ja paikallisten pikkuherkkujen kera ja katsoimme kun aurinko laski ja torniin syttyi upea iltavalaistus, ei pöllömpi vaihtoehto sekään. :)


Jos siis ehdottaisin ikimuistoista piknik-paikkaa Pariisissa, Eiffel-torni on ihan ehdoton. :)


Riemukaari


Riemukaari eli Arc de Triomphe, jonka Napoleon Bonaparte rakennutti. Kaaren alle on myöhemmin myös sijoitettu ensimmäisen maailmansodan aikana kuolleen tuntemattoman sotilaan hauta.

Riemukaari sijaitsee liikenneympyrässä, jonne siis monet (mekin!) juoksimme kuolemaa uhaten leveän ja autoja vilisevän tien yli parempaa ja turvallisempaa (!) reittiä etsimättä.. Mutta perille pääsimme. Liikenneympyrästä lähtee näyttävästi 12 katua säteittäin eri suuntiin. Näistä kuuluisin on tietenkin Champs-Èlysées.


Riemukaaren päälle pääsi maksua vastaan ihastelemaan näköalaa ja tämä on ehdottomasti näköalapaikka, jonne kannattaa kiivetä (taas TODELLA monta porrasta!).

Avenue des Champs-Èlysées

Pariisin varmastikin kuuluisin katu. Kauppoja, kahviloita, ravintoloita.

Versaillesin palatsi

Hyppäsimmme yhtenä päivänä junaan ja n.30min minuutin päästä olimme jo Versaillesissa. Versaillesin juna-asemalta oli lyhyt kävelymatka itse palatsiin. Jos vain on aikaa, kannattaa sisällyttää tämä vierailu ehdottomasti osana Pariisin lomaa! Palatsin sisäänpääsymaksu oli muistaakseni n. 20euron luokkaa, mutta puutarha on ilmainen. Puutarha tai oikeastaan puisto kattaa siis ihan järjettömän kokoisen alueen, useita puutarhoja ja palatseja (näihin palatseihin on pienempi sisäänpääsymaksu ja vähemmän jonoa kuin itse pääpalatsiin). Puistossa on myös kaksi vesiallasta, joista toinen, Grand Canal on jopa 5,5km ympärysmitaltaan.


Versaillesin puisto ja palatsi ovat muuten yksi Unescon maailmanperintökohteista. :)


Varasimme Versaillesiin aivan liian vähän aikaa. Pääpalatsiin oli vielä myöhään illallakin jumalattoman pitkä jono, joten meiltä jäi se vierailematta, mutta käytimme koko ajan puistossa kävellen ja puutarhoja ihastellen ja pienemmissä palatseissa vieraille. Nähtävää riitti puistossakin ja kulutimme jalat rikki puhki! Puistossa on useita upeita suihkulähteitä, jotka nyt kaikki olivat tosin suljettu. Tämä oli pettymys ja myöhemmin selvitimme, että ne ovat päällä todella harvoin... Mikä on harmi, koska ne olisivat tuoneet vielä lisää häikäisevää näyttävyyttä alueelle.

Kielimuuri? Se ennakkokäsitys mitä useimmiten Pariisista kuulee, on heidän asenteensa ihmisiä kohtaan jotka eivät puhu ranskaa ja että pahimmillaan jotkut paikalliset eivät ole suostuneet asioimaan englanninkielellä lainkaan.. Noh, me emme ainakaan kohdanneet Pariisissa epäystävällisyyttä tai emme saaneet huonompaa palvelua sen vuoksi koska emme puhuneet ranskaa.

Itse olen käynyt Pariisissa yli 10 vuotta sitten ensimmäisen kerran ja silloin asiat olivat vielä toisin. Vai osuiko meille siskoni kanssa tuolloin vain huonoa tuuria..? Joka tapauksessa pariisilaiset ovat tulleet ehkä tässä asiassa kuitenkin eteenpäin. :) Mutta meidän vierailijoidenkin asenne vierasta kieltä kohtaan mielestäni ratkaisee paljon. Sanomalla vain "Bonjour" kauppaan sisään astuessa tai hotellin vastaanotossa ja kiittämällä ranskalaisittain "Merci", sai jo aika monen pariisilaisen suupielet hymyyn. Suosittelen kokeilemaan! Ja muuallakin kuin vain Pariisissa :)


Vietimme Pariisissa viikon, se oli mielestäni sopiva aika nähdä tarpeeksi, eikä tarvinnut tukka putkella viilettää joka päivä. Varmasti vähemmässäkin ajassa olisi nähnyt ihan mukavasti, mutta olimme todella tyytyväisiä tuohon viikkoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground