Unelmien matkakohde ja Momondon arvonta

sunnuntai 18. tammikuuta 2015


Selailin nettiä hyvinkin suuressa matkakuumeessa ja huokailin kuinka maailmassa on lukemattoman monia mielenkiintoisia upeita kohteita ja miten minä pienenä sairaanhoitajana Helsingistä voisin päästä käymään niissä jokaisessa?!

Matkustelun koen melkolailla yhdeksi henkireiäkseni, hyväksi vastapainoksi arjelle. Voin vilpittömästi sanoa, että matkustelu on yksi parhaimmista asioista joita olen kokenut. Se, että pääsee uuteen paikkaan, uuteen kulttuuriin, tapaamaan uusia ihmisiä ja hankkimaan unohtumattomia kokemuksia ja elämyksiä, näkemään sellaisia maisemia jotka on kaukana omasta kotikadusta... Kyllä, väitän edelleen että matkailu on parhautta.Millainen olisi sitten unelmieni matkakohde? Niitä on monia. Ja on itse asiassa hyvinkin vaikea määritellä edes sitä, koska niin erilaiset kohteet yltävät tuohon kategoriaan omalla kohdallani. Pystyn kuitenkin sanomaan, että sellainen matkakohde, joka antaa jotain uutta, jotain unohtumatonta ja joka jättää jälkensä niin muistinystyröihini kuin sydämen sopukoihin, sellainen on unelmieni matkakohde. Ja näitä on tullut vastaan minun hyväksi onnekseni jo monia. :)

Eikä matkakohteen tarvitse aina olla tuhansien eurojen saavutuksen takana vaan myös edullisestikin pystyy reissaamaan ja näkemään PALJON. Se vain vaatii hieman enemmän työtä, että selvittelee eri vaihtoehtoja. Reissussa on kiva mennä välillä ilman sen suurempia etukäteissuunnitteluja, mutta suunnittelemisessakin on hyvät puolensa, koska sen avulla voi välttää ikävämpiä ja juurikin niitä turhia ylläreitä, joten suunnitteluunkin kannattaa satsata edes sen pienen nettipläräilyn tai muutamien tiedustelujen verran. :)

Yksi seuraavista reissukohteistani tulee toivottavasti olemaan Mauritius.

Ensimmäisenä siitä tulee mieleen häikäisevän kaunis saari keskellä Intian valtamerta Afrikasta itään. Valkoinen hiekka, kristallinkirkas turkoosin värinen meri, palmut, rentoutuminen.

Kaikki varmasti mieltävät Mauritiuksen häämatkakohteeksi, mutta se on enemmän kuin loistava paikka vierailla muutenkin, enpä löytänyt googletellessani yhtään huonoa kokemusta kyseiseltä saarelta. En suoraan sanottuna myöskään tästä yllättynyt... ;) Kohde sopii hyvin myös lapsiperheille, koska rannat ovat turvallisia. Mutta kyllähän saari varmasti ansaitsisi olla oman sydämenmuotoisen kuplansa sisällä, koska romantiikkaa paikasta ei vaikuttaisi puuttuvan. :)

Mauritiuksesta helposti myös ajatellaan sen olevan superkallis majoituksien suhteen, toki sieltä löytyy 5 tähden ökyhotelleja, mutta myös edullisempaakin majoitusta. Kun vaan jaksaa selailla niitä vaihtoehtoja. :)

Vaikka loma Mauritiuksella mielletäänkin helposti rannalla pötköttelyksi, saarelta löytyy paljon muutakin touhuttavaa. Koralliriutat ja upea vedenalainen maailma huutavat snorklaamaan ja sukeltamaan. Pääkaupungista Port Louisista löytyy yöelämää ja shoppailumahdollisuudet. Tai jos patikointi kiinnostaa niin saarella on mm. luonnonpuisto. Mauritiukselta löytyy myös kaksi Unescon maailmanperintökohdetta: Aapravasi Ghat (osittain raunioitunut rakennelma, joka toimi 1800-luvulla vastaanottokeskuksena) sekä Le Mornen kulttuurimaisema.

Muut syyt miksi Mauritius vetää minua syvästi puoleensa on hyvinkin simppelit:

* Sinne lentää halvimmillaan 900 eurolla meno-paluu per nenuli.

* Kukapa ei paratiisirannoista tykkäisi!

* Hyväksi kehuttu ruoka, kohtuullinen hintataso, vieraanvaraisuus ja rento ilmapiiri.

* Luonto. Saarta ympäröi koralliriutat ja muuten saari on vuoristoista ja tuliperäistä. Luonnonsuojeluun panostetaan paljon, koska saarella kasvaa sellaisiakin kasvilajeja joita ei muualta maailmasta löydy.

* Vaikka Mauritius on eksoottisena saarena kaukana meidän rakkaasta pohjolasta, sinne ei tarvitse ottaa erikoisempia rokotuksia.

* Afrikka on vielä tähän mennessä kokematta Egyptiä lukuunottamatta ja hinku tuolle mantereelle on suuri! Ykkösvaihtoehtona on ehdottomasti nähdä paratiisimainen Afrikka ja mikäpä olisi parempi kohde aloittaa kuin Mauritius. :)

* Mauritiuksen vierestä löytyy myös supermielenkiintoiset Madagaskarin ja Reunionin saaret, jonne allekirjoittanut hinkuaa myös retkeilemään, jei!

* Eksoottinen paikallisväestö. Saaren asukkaat on sekoitus eri aikoina tulleista siirtolaisista, joten saarella törmää moniin eri kansallisuuksiin.


YLEISTÄ MAURITIUKSESTA:

Mauritius on suhteellisen pieni saari, n. 45km leveä ja 65km pitkä. Asukkaita saarella on n. 1,3 miljoonaa.

Mauritiuksen kesä on joulukuusta huhtikuuhun. Silloin on kuumaa ja kosteaa, lämpötila vaihtelee +25-34 välillä.

Talvi on toukokuusta marraskuun loppuun ja se on kylmempi ja kuivempi kausi. Lämpötila vaihtelee +18-24 välillä.

(Lähteet: Momondo.fi, Rantapallo.fi, Rokote.fi, Mauritius.fi, Wikipedia)


Mauritius, olen kuullut kutsusi, tulen niin pian kuin kykenen! <3

(Mauritius-kuvat: shreeholidays.com, flightcentre.co.za)


Pieni matkavinkki reissuaan suunnitteleville, Momondon nettisivuilta löytyy uusi näppärä Trip Finder, jonka avulla voi helposti käydä läpi eri kohteita valitsemillaan kriteereillä jos on vaikea päättää mihin tai millaiselle reissulle haluaisi lähteä. Tai vaikka olisikin jo kohde selvillä niin sivulta saa käteviä vinkkejä lentoihin, hintatasoon, säähän yms liittyen. :)


OSALLISTU ARVONTAAN!

Sinulla on mahdollisuus nyt osallistua Momondon järjestämään arvontaan, jossa voit voittaa edestakaiset lennot unelmiesi matkakohteeseen tänä vuonna. Osallistuminen on helppoa!

- Mene Momondon nettisivuille tästä ja käytä Trip Finderia löytääksesi sinua kiinnostavimmat matkakohteet

- Kirjoita tämän postauksen kommentteihin nimesi sekä yhden Trip Finderin sinulle ehdottaman kohteen nimi eli sinun unelmiesi matkakohde.

Osallistumisaika on 31.1.2015 klo 15 asti.

Palkintona on siis edestakaiset lennot unelmiesi matkakohteeseen, jolla osallistuit tähän kilpailuun. Voittaja voi joko hankkia lennot itselleen tai jakaa palkinnon ystävänsä kanssa. Matkalahjakortin arvo on max. 1500e. Ikäraja osallistumiseen on 18v.

Kilpailu on Momondon toimesta avoinna Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Momondon tuomaristo valitsee voittajiksi yhden bloggaajan ja yhden lukijan, joita kumpaakin odottaa tuo samainen palkinto. :)


ONNEA KISAAN!

----> Voittajat ovat nyt selvinneet, klikkaa tästä Momondon sivuille! Onnea voittajille :)
7 kommenttia:

 1. Mira Tiittanen. Kathmandu, Nepal.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Nepal on kyllä hurjan mielenkiintoinen kohde myös! Onnea kisaan. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Oih Dubai on kuulemma aivan ihana paikka, hyvä valinta! :) Onnea arvontaan!

   Poista
 3. Täällä tiukka taisto New Yorkin ja San Franciscon välillä, mutta kyllä se NYC vie pidemmän korren, ylläri;-).T.Vennu

  VastaaPoista
 4. Muutama tuttu on suositellut Mauritiusta ja se vois olla tutustumisen arvoinen kohde.
  hamalainentm @ gmail.com

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground