Lasketellen Alpeilla

lauantai 13. joulukuuta 2014


Zermatin reissu takana, sinne jäi Alpit ja Sveitsi! Mutta reissusta palasi hyvinkin iloinen neitokainen! On jotenkin käsittämätöntä miten hyvin taas kaikki meni, sää oli loistava muutamaa pientä poikkeusta lukuunottamatta ja omat laskettelutaidot kehittyi viikon aikana ihan valtavasti. Jei! :)

Pari mustelmaa muistona ja toisella osapuolella vääntynyt peukalo, mutta mitäpä tuo, ainakin tietää laskeneensa! :) Hotelli Chalet Cortina oli oikein passeli, tai oikeastaan se oli enemmänkin huoneisto keittiöineen, joka osoittautui varsin näppäräksi vaihtoehdoksi kalliissa Sveitsissä. Saatiin itse tehdä ruokaa ja sehän oli selvää säästöä se! :) Pari kertaa käytiin kyllä ulkonakin syömässä ja ravintolat osoittautui ihan loistovalinnoiksi. Ravintola- ja rinnebaarivinkkejä on tulossa myöhemmin erillisessä postauksessa.. :)

Huoneisto oli loistavassa kunnossa ja parvekkeelta oli suora näkymä Matterhornin vuorelle. Lähellä oli pieni ruokakauppa ja kävelymatkan päästä löytyi ns. keskuskatu, vaatekaupat, iltaelämä ja suurempi ruokakauppa. Huoneistosta lähimmälle hiihtohissille oli matkaa n. 5min kävellen. Ja huoneisto oli järkevää (=edullisempaa) hintatasoa moneen muuhun viereiseen hotelliin nähden.Hotelli Chalet Cortina ja näkymä Matterhornille huoneiston parvekkeeltaMutta wihii, rinteissä oli aivan mahtavaa! Rinteitä oli auki jo huimat 200km, joten valinnanvaraa riitti. :) Meillä oli kansainvälinen hissilippu, joten käytiin parina päivänä myös Italian puolella Cerviniassa laskemassa, minne pääsi superhelposti suoraan Zermatin rinteistä.

Aurinko paistoi joka ikinen päivä ja välillä tuprutteli luntakin. Lämpötila vaihteli kylän noin +0 asteesta rinteiden muutamaan pakkas-asteeseen. Pari viimeistä päivää oli tosin todella jäätävät pakkaset -16 ja -21 asteen välillä sekä huono näkyvyys rinteessä pilvien ja sankan lumisateen vuoksi. Korkeimmillaan kun lähdettiin laskemaan lähes 4km korkeudesta, silloin välillä lähdettiin laskemaan kirjaimelliset pilven sisältä. Aika veikeä fiilis! Mutta kovilla pakkasilla meinasi tämänkin tytön hymy hyytyä ja pari kertaa taisi jo hyytyäkin. Onneksi paikallinen lämmitetty punkkujuoma, glühwein, pelasti rinnebaarissa tilanteen.. ;)

Zermatin kylässä ei ollut nyt lunta, tai se oli ehtinyt juuri sulaa pois, koska oli ollut aurinkoista ja lämpötila plussan puolella kylässä. Silti kylä oli ihanan tunnelmallinen alppitaloineen ja jouluvaloineen. Meidän viikon aikana kyllä sateli pikkuisen lunta kyläänkin, joten välillä maa oli kauniin valkoinen sielläkin. :)

Juuh edelleen Zermat jätti hyvän mielen ja edelleen voin paikkaa suositella. <3

Tästä pääset lukemaan aiemman postaukseni Zermatista, jossa käytiin ensimmäisen kerran siis viime keväänä.
Näistä sumuisista maisemista lähdettiin välillä laskemaan lähes 4km korkeudesta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground