Taivaallisen hyvät halloumileivät

sunnuntai 14. syyskuuta 2014


Nyt on pakko antaa erikoismaininta poikaystävälleni, joka on muutaman kerran tehnyt näitä todella herkullisia halloumileipiä, joita rakastan syödä joka ikinen kerta ja voisin syödä niitä vaikka joka päivä! Jes, mun poikaystävä osaa kokata! :)


HALLOUMILEIVÄT
n. 7-8 kpl

Kikkoman Teriayki-marinadia

paketti halloumijuustoa leikattuna viipaleiksi (yksi halloumiviipale per leipä)
ciabattaleipää viipaleina
oliiviöljyä
pari valkosipulikynttä
100g tuoretta pinaattia
viipaloitua tomaattia (1-2 viipaletta per leipä)
mustapippuria myllystä


Marinoi halloumiviipaleita Teriyakilla vähintään 30min.

Pirskottele oliiviöljyä ciabatta-viipaleiden päälle ja paista kuumalla pannulla.
Ota leipäpalat pois pannulta ja hankaa niihin valkosipulinkynttä huolella kummallekin puolelle.
Kuumenna pannulla pieni määrä oliiviöljyä, lisää pinaatit ja kuumenna kunnes pinaatti alkaa nahistua. Pinaatteja tarvitsee kuumentaa todella lyhyen aikaa!

Laita ciabattan päälle pinaattia, 1-2 viipaletta tomaattia (riippuen leipäpalan koosta), viipale halloumijuustoa ja lopuksi mustapippuria.

Paista 170 asteisessa uunissa 5-7 minuuttia tai kunnes juusto alkaa hieman sulaa. Meidän uunissa leivät kaipasivat 10min paistoaikaa.


Avot, leipäsi on valmiit syötäväksi! Bon appetit :)









2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanan herkulliselta. Täytyy ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, ovat todella hyviä ja ihanan helppo tehdä! :)

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground