Karuselleja ja ruokaihastuksia New Yorkissa

perjantai 19. syyskuuta 2014


Haluan nyt kertoa teille kahdesta paikasta New Yorkin Manhattanilla. Miksi juuri näistä? Koska toinen on pieni piristävä puisto korkeiden pilvenpiirtäjien välissä ja toisessa paikassa oli erityisen ihastuttavia ruokajuttuja, että muistelen niitä edelleen hymyssä suin. Voi ihastus sentään. :)

Bryant Park. Joillekin ehkä kuuluisa huippumalli Heidi Klumin juontamasta Muodin huipulle-sarjasta (Project Runway). Kyseisen sarjan muotinäytöksiä on järjestetty juurikin kyseisessä puistossa. Noh tällä kertaa ei näkynyt Heidi Klumia eikä muitakaan huippumalleja (poikaystävän harmiksi ;) ), mutta vietimme mukavan lounashetken puiston laidalla olevan ravintolan terassilla, katsellen yksinkertaisen kauniiseen vaikkakin melkoisen täynnä olevaan puistoon. Puiston reunalla on parikin ravintolaa, mutta monet ihmiset olivat tulleet puistossa sijaitsevien pöytien ääreen myös nauttimaan omia eväitään tai muuten vaan viettämään rentoa päivää. Puisto ei ole järjettömän iso, mutta sieltä löytyy mm. myös karuselli lapsille. :)Grand Central Station. Kuuluisa rautatieasema New Yorkissa. Osasin odottaa, että asema on iso, mutta kuinka iso, se yllätti täysin. Se oli todella paljon suurempi kuin olin osannut kuvitellakaan. Rautatieaseman päähalli oli odotetusti iso, mutta koko asema tuntui vaan jatkuvan ja jatkuvan... Asema on arkkitehtuurisesti hyvin kaunis, se pulppuaa kauniita yksityiskohtia katossa ja seinissä. Myös junaraiteille vievien porttien tietynlainen vanhanaikaisuus hurmasi täysin ja konduktöörikin oli kuin suoraan vanhasta elokuvasta. :)

Mutta mikä oli parasta juna-asemassa? Grand Central Market. Pieni kauppahalli juna-aseman sisällä. Täynnä lähialueiden tuottamia raaka-aineita, ruokia ja juomia. Kauppahalleilla on ollut sydämessäni aina pieni erityinen paikka, niissä on vaan sitä jotain, jotain todella viehättävää ja kiehtovaa. Parhaimmillaan kun ne voivat olla kuin pikkukyliä. :)

Lisää matkavinkkejä New Yorkiin löydät seuraavista blogin postauksista :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground