NYC:n lumoissa - Top of the Rock ja Time Square

maanantai 8. syyskuuta 2014


Mikä New Yorkissa ihastuttaa ja saa minut haluamaan sinne heti nyt uudelleen? Minäpä kerron. :)

Noh ensinnäkin miljoona asiaa. Yksinkertaista eikö. Heh. :) New York on juuri sellainen metropoli kuin sen odottaakin olevan. Se vetää puoleensa heti ensi askeleista Manhattanilla ja kaupunkiin liittyy niin paljon kerrottavaa, joista minua koskettavimmat ja mieleenpainuvimmat hetket ja paikat yritän nyt koota blogiin useampaan eri postaukseen. Matkavinkeissä keskityn Manhattaniin, koska vietimme siellä lomamme. Olen jo avannut Nykin matkakertomustamme aiemmassa postauksessa, joten alustavia matkavinkkejä löydät täältä.


Time Square on varmasti yksi tunnetuimmista paikoista New Yorkissa. Värikkäitä mainoksia rakennusten seinissä joka puolella, tajuttoman paljon ihmisiä, keltaisia takseja silmänkantamattomiin, vaatekauppoja, kenkäkauppoja, sivukaduilla ravintoloita jne. Jep vilinää riittää. Time Square oli kuitenkin yllättäen pienempi kuin odotin, mutta ehdottomasti näkemisen arvoinen ja erityisesti illalla kun alueen väriloisto pääsee oikeuksiinsa. :) Kaupathan on siellä auki jopa puolille öin ja sieltä löytyy mm. 3-kerroksinen M&M´s karkkikauppa. Vaikkei olisikaan makean perään niin ihan ihmettelyn ja käymisen arvoinen kauppa sekin. :DKävimme ihailemassa New Yorkin kuuluisaa siluettia Top of the Rockin näköalatasanteella, joka sijaitsee Rockefeller Plazalla, toisin sanoen Rockefeller Centerin yhteydessä. Rockefeller Center on muuten yksi Yhdysvaltojen historiallisista maamerkeistä. Rockefellerien suku rakennutti rakennukset vuosina 1932-1933 ja nykyään rakennuskokonaisuus käsittää useita pilvenpiirtäjiä, joissa on mm. NBC-televisioyhtiön pääkonttori ja Radio City Music Hall- teatteri (siellä järjestetään yleensä mm. Emmy- ja Grammy-gaalat). Lisäksi löytyy kauppoja, ravintoloita ja kahviloita sekä talvisin luistelukenttä, jonka tilalla nyt kesällä oli ihastuttava ravintolan ulkoterassi, jossa mekin kävimme lounaalla.


Top of The Rockin näköalatasanne kiertää koko rakennuksen ympäri ja maisemia pääsee ihailemaan kolmesta eri kerroksesta, joista alimmainen sijaitsee 67 kerroksessa. Hissihän ei liiemmin viivytellyt ja vei ylös noin 40 sekunnissa, huiiii. :) Elokuussa tietenkin kun turisteja riittää New Yorkin jokaiseen nähtävyyteen, porukkaa riitti myös näköalapaikan lippujonoon. Jeiii, heh. :D Lippuja eli ylösnousuja näköalatasanteelle myytiin kellonaikojen mukaan, mikä toisaalta oli ihan viisasta jotta pahimmilta ryysiksiltä vältyttäisiin edes jotenkin. Ylhäällä toki sai viettää sitten aikaa niin kauan kuin halusi. Olimme jonossa alkuillasta, tavoitteenamme saada liput auringonlaskun aikaan eli n. klo 20, mutta kävikin niin että seuraava vapaa nousuaika olikin vasta reilun parin tunnin päästä klo 21.50.

Olisimme toki voineet hakea liput valmiiksi haluamallemme kellonajalle jo vaikka paria päivää aiemmin (lippu on voimassa 3 päivää), mutta meni se näinkin. Vaikka auringonlasku ylhäällä jäi näkemättä, kaupunkiin oli todella kauniit näkymät hämärän laskeuduttua. Kuvat kertokoon puolestaan. :) Ja ihan kiitettävästi mahtui näköalatasanteilla ihailemaan maisemaa, vaikka porukkaa siellä riitti. Kannattaa hakeutua ylemmille tasanteille, joissa on hieman väljempää. :)

Empire State Buildingissähän on mm. myös näköalatasanne, mutta mielummin itse katselin kuuluisaa Empire State Buildingia Top ot the Rockista. :)

Piakkoin on tulossa postausta New Yorkin ihastuttavista kattoterasseista ja hieman myös jotakin Sinkkuelämää-sarjaan liittyvää... :)2 kommenttia:

Proudly designed by Mlekoshi playground