Ripaus onnellisuutta New Yorkissa

sunnuntai 17. elokuuta 2014


New York. Iso omena. Yksikin päivä siellä ja olet koukussa. :) Ihastuin kaupunkiin palavasti ja tiedän satavarmasti päätyväni sinne vielä uudelleen. Pieni ikävä on jo.

Vietimme Nykissä viikon ja kuten arvata saattaa ehdimme nähdä ja touhuta paljon, mutta silti jäi vielä tuskastuttavan paljon näkemättäkin. Noh seuraavalle kerralle on jo valmiina pieni to do -lista. ;)Aloittaakseni matkakertomukseni rapakon takaa, pakko aloittaa lentokentästä. Suora Finnairin lentomme laskeutui John F. Kennedyn lentokentälle eli JFK:lle ja ennakkoajatukset sisälsivät lukemiemme nettikertomuksien perusteella tottakai tuntien jonotusta ja tenttaamista miksi pyrimme Yhdysvaltoihin. Noh ei se nyt ihan niin mennyt... Meni tunti siitä kun astuimme ulos koneesta ja olimme matkalaukkujemme kanssa jo ulkona taksijonossa. :) Voi olla, että meillä kävi hyvä tuuri ja osuimme hyvään saumaan kenttäruuhkan suhteen (oli maanantai-iltapäivä), mutta meillä ei ainakaan mitään valittamista ole lentokentältä poistumisessa. Ja ainakin minulta kysyttiin ihan hymyssä suin kuinka kauan aion maassa viipyä ja kenen kanssa matkustan. Ei pelottavaa. :) Mieheni tosin joutui tiukemman sedän kohteeksi... :D Mutta täytyy mainita kotiin lähtiessä lentokentän turvamies, tai siis turvanainen, joka turvatarkastuksen yhteydessä huomasi siskoni ja minun samanlaiset lintutatuoinnit vaikka menimme eri jonojen kautta ja eri aikaan, kehui tatuointeja ja kiitti vielä hyvästä tatuointi-ideasta. :)

Hotellimme Hilton Midtown oli Manhattanilla ja nimensä mukaisesti midtownin alueella. Time Square, Rockefeller Center ja Central Park olivat pienen kävelymatkan päässä, samoin 5th Avenuen ja Madison Avenuen kaupat. Mitenkäs sattuikin... :) Aamupala ei kuulunut hotellihuoneemme hintaan, mutta aamukahvit ja croissantit nautittuna Central Parkissa pikniktyyliin ei sekään ollut yhtään huono vaihtoehto. Aaaaaa saanko palata sinne takaisin.. :) Nykissähän kahviloita löytyy lähes joka korttelista ja meidänkin hotellin ympärillä oli esimerkiksi kolme Starbucksia. Lisäksi hotellissa oli aivan mainio pieni kahvilatyyppinen kauppa, joka oli auki yömyöhään.

Hotellin yhteydessä oli kahden aulabaarin lisäksi Minus 5 - jääbaari, jollainen samanmoinen taisi jossain vaiheessa olla myös Helsingissä. Eli baari, jossa on 5 astetta pakkasta ja kaikki on tehty jäästä eli saat nautiskella drinksusi jäästä tehdystä juomalasista jäätuolilla istuen. Houkuttelevaa eikö.. heh. :) Jääbaariin oli 20 dollarin sisäänpääsymaksu, joka sisälsi baarissa kaipaamasi toppavaatteet, juomat olivat lisämaksusta. Jep, iglumeininki kesäisessä New Yorkissa ei ihan meidän sydämiä sulattanut, joten emme käyneet kyseisessä baarissa... :) Sen sijaan suuntasimme eri hotellien kattobaareihin, joissa sai suoraan auringon tai vastaavasti iltaisin tähtitaivaan alla ihastella upeaa näkymää Manhattanin ylle ja nautiskella samalla hyvästä juomasta ja dj-musiikista. Vietimme sopivasti reissun aikana mieheni kanssa vuosipäivää, joten kävimme yhdessä siskoni ja mieheni kanssa sitä eräänä iltana juhlistamassa. Kyseisestä kattobaarista lisää myöhemmin.. :)


Shoppailusta New Yorkissa... Siitä jaksaisin lörpötellä vaikka useamman päivän ajan, joten suosiolla kirjoitan aiheesta erillisen postauksen. :) Pitää kyllä antaa erikoismaininta poikaystävälle, joka jaksoi kierrellä hienosti mukana kaupoissa! Kunnes vierähti tunnin verran yhteen putkeen yhdessä kaupassa... Ja kauppahan taisi olla Victoria's Secret. :) Teille, jotka ette tiedä mistä puhun, tutustu tähän linkkiin, mutta omalla vastuulla, voitte olla kohta koukussa. ;) Joka tapauksessa kyseisen merkin hajuvedet ja tuoksut vievät jalat alta, alusvaatteet on ihastuttavia jne, kyllä te tiedätte... Ja shoppailuhan menee tottakai niin, että ensin pitää katsastaa mitä 3-kerroksisessa kaupassa on tarjolla, sitten tehdään uusi kierros kaupassa ja kerätään mukaan ostokset, jonka jälkeen suunnataan sovituskoppeihin jonkinmoisen jonotuksen jälkeen ja lopulta jonotetaan vielä vähän lisää kassalla... Mutta tyytyväinen pinkin ostoskassin pitelijä asteli ulos kaupasta! PS. hyvin toimivia vinkkejä kyseiseen kauppaan joutuville miehille: a) ota kirja mukaan b) nuku sovituskoppien penkeillä. Nämä molemmat tavat näyttivät olevan jotakuinkin suosiossa ja hyvin toimivia. :D

Liikkuminen New Yorkissa. Metrokortti on varsin kätevä. Me ostimme 32 dollarilla viikon metrokortti, jolla sai suhailla ympäri kaupunkia viikon aikana rajattomasti. Metroasemille vievät portaat on tehty hieman huomaamattomiksi,  mutta metroasemia löytyy melkein parin korttelin välein. Tulipa metrovaunuun Manhattanilla eräänä päivänä muuten instagramissa ja twitterissä melkoisen suosittu kolmen miehen tanssiryhmä, joka veti ihan käsittämättömän hienon hiphop-tanssiesityksen vaunussa, eivätkä pyytäneet edes tippejä esityksen jälkeen... Only in New York. :)

Toinen kätevä matkustustapa on taksi. Käytä keltaisia takseja, jotka on luotettavia ja käyttävät mittaria. Lentokentältä / lentokentälle Manhattanilta on kiinteä hinta, n. 52 dollaria. Hinta on vähän kalliimpi (n. 58 dollaria) jos kuski ajaa joen yli Manhattanille siltojen ja tullien kautta kuin jos taksi ajaa joen ali tunnelia pitkin. Manhattanilla taksin käyttö on suhteellisen edullista ja taksi on helppo saada kadun varresta kättä heilauttamalla, ohi niitä menee koko ajan. :)Millainen New York on elokuussa? Vilkas. Kuuma. Vehreä. Itse ihastuin. Ja pienesti rakastuin. :) Ja hei, kaupoissa oli elokuussa mahtavia alennuksia, ihan näin vinkkinä. ;) Mutta varaudu todellakin turistimassoihin. Ja kuumuuteen. Siis sellaiseen tukahduttavaan kuumuuteen, joka pakkautuu pilvenpiirtäjien väliin alas kaduille. Itse tykkään kyllä kuumuudesta ja auringonpaisteesta, mutta sanotaan, että vettä tuli päivän aikana juotua aika kiitettävästi... :) Tutustuin muuten reissussa ihan mahtaviin vitamiinivesiin, jotka sisälsivät vitamiineja ja elektrolyyttejä ja joita myytiin melkeinpä joka ruokakojussa ja kaupoissa monen eri makuisina. Suosittelen! Aion ehdottomasti leikkiä etsivää täällä kotiSuomessa ja etsiä kaupan hyllyiltä samaista tuotetta. Hyvää vaihtelua pelkälle vedelle ja urheilujuomille. Meitä siis tosiaankin suosi säät ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta lähes joka päivä ja lämpöä riitti. Ja vaikka Suomessakin oltiin saatu nauttia erityisen lämpimistä helteistä jo pitkään, on suurkaupungin helle aivan toisenlaista. Joten kiitos hotellihuoneen ilmastoinnille. :)Paljonko sitten pitäisi varata käyttörahaa? RIITTÄVÄSTI. Syöminen ja juominen on vaan valitettavasti melko kallista Nykissä. Kaikkeen mitä ostat lisätään vielä verot päälle ja ravintoloissa ja esimerkiksi taksikuskeille on pakollista jättää tippi, joka tarkoittaa yleensä 10-20% summasta. Ja totuus on, että Nykissä innostuu väistämättäkin shoppailemaan. Se taitaa olla pakollistakin. ;)

New Yorkin ihastelu jatkuu siis vielä tulevissa postauksissa, mm. shoppailuun ja nähtävyyksiin liittyen. Stay tuned! :)2 kommenttia:

Proudly designed by Mlekoshi playground