Ravintola Sasso ja kaunis sateinen Helsinki

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014


Viimeisin ravintolareissu tuli tehtyä pari päivää sitten italaiseen keittiöön ja ravintola Sassoon pohjoisesplanadilla. Vettä satoi ja lämpöä oli ehkä huimat +12. Suomen kesä, heh.. Sisällä sai onneksi nauttia hyvästä ruuasta ja juomasta. :) Sasso kuuluu Royal ravintoloihin (http://www.royalravintolat.com) ja tämä oli itse asiassa tälle pikkukulinaristille ensimmäinen kerta royal ravintolassa ikinä.

Ravintola oli moderni, siisti ja palvelu ystävällistä. Ruokalista oli melko suppea, kuten tämän tyyppisissä ravintoloissa usein onkin, panostavat muutamaan ruokaan mutta tekevät ne sitten sitäkin paremmin. Viinilista oli monipuolinen ja laaja, tietenkin Italiaan painottuen.

Otin alkupalaksi lohicarpaccion. Pääruoaksi grillattua vasikan ulkofileetä ja jälkiruoaksi Sasson jäätelöannoksen. Alkupala ja jälkiruoka olivat erittäin maukkaita ja lohicarpaccio-annos ihastutti myös ulkonäkönsä ja väriensä puolesta. Pääruoassa oli myös hauskoja makuyhdistelmiä, mutta kokonaisuus jäi silti vähän latteaksi. Tietenkin pettymys, mutta toisaalta huiman alkuruuan jälkeen odotuksetkin pomppasivat samantien melko korkealle. Oma vika ehkä siis, heh... :D Kaksi meistä otti tuon vasikan ulkofileen ja yksi seurueesta nautisteli pääruoaksi kevätkananpoikaa ja hän tykkäsi annoksesta. Osa seurueesta valitsi jälkiruoakseen vaniljasemifreddon, porkkanakakkua ja sitruunajäätelöä. Annos näytti herkulliselta ja siltä oli myös maistunut. :)

Syömisen aikana sade oli laantunut, mutta lämpötila läheni jo sellaista lukemaa, että toivoin laittaneeni toppatakin päälle kotoa lähtiessäni. Hyrr.. Mutta sateen jälkeinen Helsinki ja kauppatori vesilammikkoineen pienessä auringonlaskun kajossa yllätti kuitenkin ja huomasinkin ihailevani merimaisemaa hymyissä suin kylmyydestä huolimatta. Toivon, että ne hytisevät turistit esplanadilla huomasivat edes pienen osan siitä samasta maisemasta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground